Επιλογή Σελίδας

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ESIPP: Ισότητα και Κοινωνική Ένταξη μέσω Θετικής Γονεϊκότητας

Posted: July 25, 2019

Το πρόγραμμα Ισότητα και Κοινωνική Ένταξη μέσω Θετικής Γονεϊκότητας (ESIPP) είναι ένα τριετές πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και το οποίο ξεκίνησε την 1 η Σεπτεμβρίου 2015. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στο σχεδιασμό και στην προσφορά εκπαιδευτικών σεμιναρίων προς γονείς/οικογένειες με μέλη που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην Κροατία, στην Κύπρο και στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το Πανεπιστήμιο του Northampton (UK) ηγείται του Προγράμματος ενώ το δίκτυο συνεργατών απαρτίζεται από άλλους οκτώ (8) εταίρους από το Βέλγιο (Autism Europe), την Κροατία (University of Zagreb – Faculty of Education and Rehabilitation Sciences, και Centar za Autizam), την Κύπρο (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και Autism Assessment Support Practice Centre), την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Macedonian Scientific Society for Autism – MSSA) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Target Autism Training and Consultancy, και Autism Concern).

Στις 14-15 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος από τρεις κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων για οικογένειες με μέλη στο φάσμα του αυτισμού. Τα σεμινάρια οργανώθηκαν και διεξήχθησαν στη Λεμεσό από το Autism Assessment Support Practice Centre και συμπεριελάμβαναν πρακτικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικό υλικό για ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων, απαραίτητα για την υποστήριξη των οικογενειών και των μελών τους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Επίσης, στις 26 Νοεμβρίου 2016 το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ESIPP-Ισότητα και Κοινωνική Συμπερίληψη μέσω Θετικής Γονεϊκότητας, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Πολυφωνία στον Αυτισμό» στο οίκημα ΠΟΕΔ, Λευκωσία. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και μέλη εκπαιδευτικών φορέων και οργανώσεων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ESIPP καθώς και πληροφορίες για εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο του προγράμματός μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.