Επιλογή Σελίδας

Συνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο με τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου μας

Posted: February 28, 2022

O Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, κ. Όρεν Ανόλικ, συνοδευόμενος από την κυρία Μαρία Χ’Γεωργίου, Υπεύθυνη του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας, επισκέφτηκε την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου.

Ο Πρέσβης συζήτησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Ευσταθίου, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Καθ. Μάριο Βρυωνίδη και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθ. Λοΐζο Συμεού για θέματα παιδείας, έρευνας και καινοτομίας. Ο Πρύτανης, Καθ. Ευσταθίου ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ιστορία και τις πρόσφατες εξελίξεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς επίσης και για το αναπτυξιακό του πρόγραμμα. Τόνισε, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο αποδίδει μεγάλη σημασία στη διεθνοποίηση καθώς το 40% περίπου της φοιτητικής του κοινότητας αποτελείται από διεθνείς φοιτητές. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα προώθησης της συμμετοχής διακεκριμένων ακαδημαϊκών από το Ισραήλ στη διεθνή εβδομάδα Erasmus που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο Πρέσβης εξέφρασε στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου τη διάθεση της πρεσβείας για ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων του Ισραήλ με το Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα στην έρευνα και την καινοτομία και για τη διοργάνωση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος.