Επιλογή Σελίδας

Διορισμός Ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου μας στην Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου

Posted: September 15, 2023

Ο Δρ Παναγιώτης Παπαγεώργης, Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και ο Δρ. Γεώργιος Γεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διορίστηκαν πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλη της Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου για τετραετή θητεία.

Ο Δρ Παναγιώτης Παπαγεώργης ήταν ο αποδέκτης του περίφημου Βραβείου Νέου Ερευνητή για το 2015 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, ενώ παράλληλα είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τους κορυφαίους 2% των επιστημόνων του κόσμου για το 2020 και το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Είναι επίσης Διευθυντής του Βασικού και Μεταφραστικού Κέντρου Έρευνας Καρκίνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και, μέχρι στιγμής, έχει λάβει περισσότερα από 700.000 ευρώ σε ερευνητική χρηματοδότηση για διάφορα έργα.

 

Ο Δρ. Γεώργιος Γεωργίου εργάζεται ως Καρδιοθωρακοχειρουργός στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ενώ από το 2007  μέχρι και σήμερα κατέχει θέση Επισκέπτη Senior Lecturer Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Sackler του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ. Έχει πλούσιο συγγραφικό υλικό σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά  ενώ παράλληλα είναι ο εθνικός κριτής της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου για τις κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη διάγνωση και θεραπεία των αορτοπαθειών (2015), Focused Update on Dual Anti-platelet (2017) καθώς και για τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας & της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής για το 2024, σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία των αορτοπαθειών και περιφερικών αρτηριακών  παθήσεων.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει τον Καθηγητή Παναγιώτη Παπαγεώργη και τον Δρ. Γεώργιο Γεωργίου για τον διορισμό τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους.