Επιλογή Σελίδας

EUC Alumni Kids Academy: Πρόγραμμα εκμάθησης μαθηματικών σε παιδιά αποφοίτων Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Cyprus College

Posted: May 24, 2022

Η Σχολή Τεχνών, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσαν στις 7 & 21 Μαΐου 2022, το πρόγραμμα “EUC Alumni Kids Academy“. Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά αποφοίτων του Πανεπιστημίου, ηλικίας 4-11,5 ετών και είχε ως στόχο την εκμάθηση των Μαθηματικών μέσω πρωτοποριακών μεθόδων και δραστηριοτήτων. Διδάσκοντες και διδάσκουσες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, με συμμετοχή φοιτητριών του πτυχίου Νηπιαγωγικών, υποδεχτήκαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά των αποφοίτων στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.

 

Μέσω δημιουργικής μάθησης και παιχνιδιού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για παιχνίδι, σε διάφορους σταθμούς με μια ποικιλία δυναμικών, πρότυπων και πρωτότυπων παιδαγωγικών παιχνιδιών. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δομημένες δραστηριότητες φυσικών επιστημών, ενώ τα μικρότερα παιδιά (4-6.5 ετών) παρατήρησαν μέσα από μεγεθυντικούς φακούς αγριολούλουδα, τα ζωγράφισαν και προσπάθησαν να εξηγήσουν πώς ενώ το κάθε λουλούδι είναι τόσο μοναδικό και διαφορετικό, την ίδια στιγμή είναι και τόσο ίδιο με τα υπόλοιπα! Τα μεγαλύτερα παιδιά (7-11,5 ετών), εξερεύνησαν τα μυστικά της αεροδυναμικής, κατασκευάζοντας και παίζοντας με τα δικά τους αλεξίπτωτα.