Επιλογή Σελίδας

Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO)

Posted: October 23, 2023

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει το διορισμό της κας Αιμιλίας Ζερβουλάκου Γιατράκου ως Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού (EPSO) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 – 2024. Η Αιμιλία βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών της στη Νομική Σχολή του ΕΠΚ και ως Πρέσβειρα της ESPO θα εκπροσωπήσει την επίσημη θέση του Πανεπιστημίου στην προώθηση πρακτικών προσλήψεων εντός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στις προσπάθειές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να ενισχύσει τη δικτύωση με επαγγελματικούς θεσμούς της ΕΕ.

Ένα Διακεκριμένο Δίκτυο για Συμμετοχή: Στο ρόλο της ως Πρέσβειρα της EPSO, η κα Ζερβουλάκου Γιατράκου θα ενταχθεί σε μια διακεκριμένη ομάδα φοιτητών που είναι αφοσιωμένη στη διοχέτευση πληροφοριών φοιτητικές κοινότητες σε όλη την Κύπρο, σχετικά με επαγγελματικές προοπτικές στην ΕΕ. Η συμβολή της Πρέσβειρας θα είναι καθοριστική στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των υποψήφιων ταλέντων και των συναρπαστικών ευκαιριών εργοδότησης στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Το Δίκτυο Φοιτητικών Πρεσβευτών Καριέρας της ΕΕ δημιουργήθηκε από την EPSO ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής της για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις επαγγελματικές επιλογές στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Αυτή η ζωντανή κοινότητα αποτελείται από φοιτητές που, όπως η κα Ζερβουλάκου Γιατράκου, έχουν διακαή επιθυμία να προωθήσουν την αποστολή της EPSO και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τις άφθονες προοπτικές εργασίας στην ΕΕ.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή η συναρπαστική εξέλιξη στην κοινότητα της πανεπιστημιούπολης ανοίγουν νέους ορίζοντες. Η δέσμευση και η ηγεσία της κας Ζερβουλάκου Γιατράκου θα χρησιμεύσει σίγουρα ως παράδειγμα για φοιτητές και πτυχιούχους καθώς ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στην ΕΕ.

Μέσω της συνεργασίας και επικοινωνίας με την EPSO μπορούμε να ανοίξουμε ένα σύμπαν δυνατοτήτων εντός της κοινότητας της ΕΕ.

Πηγές:

EPSO Website | EU Careers Student Ambassadors