Επιλογή Σελίδας
Ο ρόλος του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην μετά-Covid-19 εποχή από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Posted: November 23, 2020

Διαδικτυακό  σεμινάριο  με θέμα τις «Επιλογές σταδιοδρομίας στην μετα-Covid-19 εποχή: Ο ρόλος του Επαγγελματικού Προσανατολισμού» διοργανώθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Λαμβάνοντας υπόψη πως η σύγχρονη πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα στην αγορά εργασίας και αβεβαιότητα για τους εργαζομένους, το σεμινάριο εστίασε στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις επερχόμενες αλλαγές λόγω της πανδημίας του κορωνοïού. Αυτές συμπεριλαμβάνουν τη δημιουργία νέων επαγγελμάτων, καθώς και τη μειωμένη ζήτηση άλλων επαγγελμάτων.

Το σεμινάριο περιέγραψε συνοπτικά τις σύγχρονες προόδους στην επαγγελματική συμβουλευτική και εξέτασε ερωτήματα όπως: Πώς μπορεί ένας μαθητής να πάρει αποφάσεις για τη σταδιοδρομία του σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Ποια είναι τα επαγγέλματα που θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στο μέλλον; Ποιες δεξιότητες χρειάζεται να αναπτύξει ο/η μαθητής/τρια για να μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας; και Πώς μπορεί ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές;

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Νίκος Δρόσος, Επίκουρος Καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Για να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένο το πιο πάνω σεμινάριο πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο

https://event.webinarjam.com/go/replay/89/xx0nobwzbqptnyf9